actor

Sol Invictus

duminică, 19 iunie 2011

Gala Premiilor Festivalului de Comedie 2011

Marele câştigător al serii a fost desemnat spectacolul Teatrului de Comedie "Cântăreaţa cheală & Lecţia" de Eugen Ionescu, în regia lui Victor Ioan Frunză, recompensat cu premii la patru categorii: Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cea mai bună regie, Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal acordat lui George Costin pentru rolul "Profesorul" şi Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal înmânat actriţei Virginia Mirea pentru rolul "Doamna Smith".|n absenţa regizorului, premiul i-a fost în mânat actorului George Costin, laureat cu premiul pentru cel mai bun actor: "...sunt cu atât mai onorat pentru acest premiu cu cât anul trecut un artist pe care-l apreciez foarte mult, Horaţiu Mălăele, a primit acelaşi premiu pentru acelaşi rol, nu în acelaşi spectacol, dar în aceeaşi piesă. (...) Nu am să ţin un speach pentru dânsul (n.r. - Victor Ioan Frunză), dar vă mulţumesc în numele dânsului", a spus George Costin.

Juriul compus din Ileana Lucaciu, Dan Puican, Crina Semciuc şi Vlad Cristache a decis să acorde mai departe Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar lui Nicu Mihoc pentru rolul "Directorul Cristinoiu" din spectacolul Teatrului Naţional Sibiu - "Opinia publică" in timp ce premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar s-a dus către ă Ioana Anastasia Anton pentru rolul "A mijlocie" din spectacolul Teatrului Odeon, "Blifat" de Gabriel Pintilei, regia Alexandru Mihail.

Dragoş Buhagiar a fost premiat anul acest la categoria "cea mai bună scenografie" pentru spectacolele "O noapte furtunoasă" de I.L. Caragiale, regia Alexandru Dabija, Teatrul Naţional Iaşi şi "Opinia public", de Aurel Baranga, regia lui Cristian Theodor Popescu. Totodată Compania de Teatru Passe-Partout Dan Puric a obţinut Premiul special al juriului pentru spectacolul de teatru non-verbal "România. |nchis pentru inventar", scenariul şi regia Dragoş Huluba.

Concursul de Comedie Românească, desfăşurat în cadrul festCO 2011 şi ajuns la ediţia a VI-a, l-a desemnat câştigător, în cadrul aceleiaşi Gale pe Bogdan Costin, pentru piesa "De ce urâm femeile". Pe locurile următoare s-au clasat Cezar Ghioca, autorul piesei "Nora londoneză" şi Laurenţiu Budău , pentru comedia "Charles Dickens nu locuieşte aici". Juriul acestei secţiuni a fost format din Adrian Lustig, Virginia Dobrovici şi Cristian Juncu.


sursa http://www.jurnalul.ro/cultura/teatru/gala-comediei-romanesti-festco-2011-vezi-castigatorii-582033.html


3 comentarii: